Jessica Mendels is geboren en getogen in Den Haag.

Als dochter van bekende clown en muzikant John Mendels/Johnny Mendola (24-12-’15 overleden) groeien Jessica en haar zus Mandy op tussen de coulissen. Samen met moeder Ilse (15-03-’04 overleden) assisteren de zusjes hun vader regelmatig op het podium. Op 8 jarige leeftijd ontdekt Jessica bij theaterschool Rabarber haar liefde voor het acteren. Daarnaast heeft ze t/m 2008 professioneel gedanst.

 

In 1998 speelt Jessica haar eerste (film)rol in de televisiefilm Het Glinsterend Pantser onder regie van Maarten Treurniet. Vanaf dan zit haar acteercarrière in de lift. Ze wordt gevraagd voor commercials, en is te zien in bekende series zoals Westenwind, Kees en Co, Goede Tijden Slechte Tijden en COSTA!

 

Presenteren begint voor Jessica als ze wordt gevraagd als presentatrice van het TV-programma Haagenda-tv bij RNN7. Het presenteren gaat haar makkelijk af en bevalt haar heel goed. Vooral haar zacht omfloerst stemgeluid valt op bij producenten en castingbureaus. Nadat Jessica een half jaar lang dagelijks te zien was bij liveShop op RTL 8, presenteerde zij het verborgen camera programma Trick and Treat op Veronica.

 

Bij het grote publiek werd Jessica bekend doordat zij van 2008 t/m 2012 samen met Sander Janson het vaste presentatieduo van CampingLife op RTL 4 was. In 2009 en 2010 was ze ook een van de presentatoren van Ik kom bij je eten.

 

Door de komst van dochter Ilse, in het najaar van 2012, kwam aan het reizen voor Campinglife een einde, maar zette zij haar vakantiekennis in voor RTL Vakantie Magazine waarin vakantiebestemmingen in Nederland bezocht worden.

 

Vanaf het laatste kwartaal van 2014 en heel 2015 was Jessica iedere werkdag met het woordspel LETRZ te zien bij RTL 4.

Jessica’s wordt veel gevraagd voor het inspreken van commercials waarvan bij “showreel” een aantal te horen zijn.

 

In de zomer van 2015 werd de tweede dochter van Jessica en haar man Paul Bom geboren. Na de geboorte van Eva heeft Jessica extra lang de tijd genomen voor haar gezin. Jessica en Ilse blijken een erfelijke vorm van diabetes (MODY) te hebben en Eva werd geboren met een Koemelkeiwit allergie. De extra tijd was nodig om opnieuw te leren koken en boodschappen te doen met het lezen van etiketten. Omdat daar veel tijd in gaat zitten en Jessica haar kennis graag deelt lanceerde zij in 2016 het online platform: www.JessicaOnline.nl.

 

Sinds december van 2017 is Jessica een van de 8 gezichten van het programma Body, Mind & Guilty Pleasures dat iedere zondag om 11:00 uur LIVE te zien is op Ziggosport (kanaal 14-select).

 

Wat Jessica allemaal beleefd en doet kun je iedere dag weer lezen op haar social mediakanalen Facebook, Instagram en Twitter.

 

Kijk voor alle suikervrije ontdekkingen en recepten van Jessica op www.JessicaOnline.nl

biografie
home biografie showreel foto's contact media cv